oneindige_liefde_pageBij intuïtief schilderen gaat het om het proces van vrij schilderen van binnen uit; los komen van het denken, van hoe het hoort en rust vinden in je hoofd. Daardoor kom je dichter bij jezelf en kun je zonder na te denken over hoe het moet of hoort, spelen met verf en kleur. Je mag weer spelen en genieten als een kind en verdwijnen in het moment! Met kwasten, je handen, paletmes, alles met wat er voor handen is en je wilt gebruiken. Verkennen en ontdekken, daar gaat het om! Heerlijk buiten in de tuin van mijn gemoderniseerde boerderij in de Betuwe of in mijn sfeervolle atelier.

In het vrije werken sta je de creatieve stroom in jezelf toe. Het gaat hierbij niet om artistiek zijn maar om authentiek zijn. Loslaten is het toverwoord. Jezelf de ruimte geven om het niet goed te hoeven doen. Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen waarbij het niet gaat over het eindresultaat. In feite werk je op een bezinnende, kunstzinnige en creatieve manier aan het grootste kunstwerk dat er is: Jij als genietend mens!

De workshops geef ik van 11-17 uur en zijn geschikt om kennis te maken met schilderen vanuit je intuïtie; elke keer steek ik in vanuit een ander thema. Soms voeg ik ook beweging toe en dan met name vrij dansen. Je kunt ook een cursus intuïtief schilderen volgen ter verdieping. Deze start in september 2018 weer.

 

Hoe ziet de workshop er uit?

Om 11 uur is er koffie en thee met iets lekkers en maken we kort kennis met elkaar. Ik geef een demonstratie van diverse schildertechnieken en laat zien hoe makkelijk het eigenlijk is om te schilderen, zodra je jezelf toestaat gewoon plezier te maken in het ont-dekken en het spelen met acrylverf.
Dan geef ik je een korte ontspanningsoefening om even helemaal bij jezelf te komen, je dagelijkse zorgen en beslommeringen los te laten en in het nu te komen. Soms gebruik ik daarbij ook mooie rustgevende muziek. Vanuit die ontspanning ga jij aan de slag met kwast, paletmes, spons en niet te vergeten … je handen.
Zij voeren je mee. Zij laten zien wat in jou leeft. Je staat stil bij wat er is en geeft daar in vorm en kleur expressie aan. Op schildersdoek van 50×50 of 50x70cm.

Tussendoor is er een heerlijke lunch en kunnen je als je wilt even buiten wandelen. In de middag maak je een tweede schilderij vanuit een thema dat zich die dag vanzelf bij jou aandient. Daar hoef je niets voor te doen. Alleen vertrouwen te hebben in dat het er zal zijn.

Van 16.30 tot 17 uur ronden we de workshop af door met elkaar te kijken naar de kunstwerken die zijn ontstaan en delen we de processen. Natuurlijk ben je vrij om daar in iets persoonlijks te delen.

Data 2017-2018:

Donderdag 24 en Vrijdag 25 augustus van 10-17 uur; tweedaagse voor 200 euro p.p.
Vrijdag 8 september van 11-17 uur
Zondag 29 oktober van 11-17 uur (vol geboekt)
Vrijdag 17 november van 11-17 uur
Vrijdag 15 december van 11-17 uur MET DANS*
Vrijdag 12 januari van 11-17 uur (vol geboekt)
Vrijdag 26 januari van 11-17 uur
Vrijdag 9 februari van 11-17 uur
Vrijdag 30 maart van 11-17 uur
Vrijdag 13 april van 11-17 uur
Vrijdag 20 april van 11-17 uur
Vrijdag 11 mei van 11-17 uur
Vrijdag 15 juni van 11-17 uur
Vrijdag 13 juli van 11-17 uur

Kosten: 78 euro p.p. voor een hele dag incl. alle materialen, 360 grams acrylverf papier, goede kwaliteit schildersdoek, koffie, thee, heerlijke homemade lunch.

Je kunt ook een eigen datum kiezen als je tenminste 6 deelnemers bij elkaar hebt. Dan kun je kiezen tussen een workshop van 3 uur (45,50 euro p.p.) of 6 uur (78 euro p.p. incl. lunch). Inclusief materialen, koffie, thee en iets lekkers.

* Een vrije vrijdag vol kleur, vrijheid, DANS en schilderen. We starten met kennismaking en een demonstratie. Daarna volgt een diepe ontspanningsoefening van waaruit we in beweging gaan in vrij dansen op mooie muziek zoals van Peia, Kareem Raïhani, Peruquois, Sudha, Praful, Deva Premal and Miten, Fatoumata Diawara, Ayub Ogada, Oliver Mutukutzi, India Arie, Jai Jagdeesh e.d. Dan geef je expressie aan wat jouw lichaam te vertellen heeft en ga je onder begeleiding van de muziek intuïtief schilderen. Je geeft je over aan je gevoelens en al wat is en wil ontstaan. Laag over laag ontstaat jouw eigen schilderdans op doek. Extra kosten 10 euro p.p. als je op groot doek van 70x100cm wil.
Ik heb er nu al zin in!

Hoe ziet de cursus er uit?

Cursus Intuitief Schilderen & Creatieve Flow: 8 keer
Genieten van schilderen vanuit jouw intuïtie, vanuit de verbinding met jezelf, jouw kern, jouw gevoelens en emoties. Alles mag er zijn. Niets moet, alles mag. We gaan vooral het spelende kind in jezelf ont-dekken en een creatieve flow op gang brengen. Jezelf openen voor wat zich mag aandienen. De schilderijen hoeven niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Hoeven niet te lijken op een plaatje. De beelden komen van binnenuit.

In deze cursus ontdek je ook wat kleuren in je leven kunnen betekenen. Je geeft je leven nieuwe kleur door op een vrolijke ontspannen manier steeds een basisthema centraal te stellen, bijvoorbeeld je relatie(s), je persoonlijke behoeften of het stellen van grenzen. Dat doen we aan de hand van de chakra’s en de bijbehorende kleuren. Zo krijg je ook meer inzichten in wat je kunstwerken voor je kunnen betekenen; welke boodschap ze met zich mee dragen.

De chakraleer is afkomstig uit het Hindoeïsme. Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Ieder chakra is verbonden met een bepaalde kleur. Met behulp van ontspanningsoefeningen maak je verbinding met de kleur en doen we een visualisatie rondom het thema dat met het chakra verbonden is. Vervolgens krijg je een schilder of tekenopdracht die hierbij past. Zo krijg je inzicht in wat er voor jou speelt in het betreffende gebied. Het biedt je de mogelijkheid om beweging te brengen waar de energie geblokkeerd is.

We tekenen & schilderen op papier met waterverf, ecoline, acrylverf, oliepastels, softpastels, aquarelkleurpotloden en we werken met gemengde collage- en experimentele technieken. Wil je op schildersdoek, dan is dat apart te koop, of je kunt het zelf meebrengen.

De eerste keer is een ontmoeting en iedere workshop staat een chakra-kleur centraal. Al schilderend breng je onbewuste thema’s aan het licht, zodat je ermee aan de slag kunt. Het werken met kleuren en beelden kan helend werken.

Cursus Programma van 8 lessen start weer in september 2018:

Het wortel of basischakra – De kleur is rood
Het navelchakra – De kleur is oranje
Het zonnevlechtchakra – De kleur is geel
Het hartchakra – De kleur is groen
Het keelchakra – De kleur is blauw
Het voorhoofdchakra of derde oog – De kleur is koningsblauw
Het kruinchakra – De kleur is violet
Alle chakra’s – Langs alle kleuren & Afsluiting

Deelnemers: 6-8 personen
Prijs: € 255,- voor 8 lessen incl. materialen (papier, verf e.d., wil je op doek schilderen dan dien je dat extra te betalen of mee te brengen), informatie over de kleuren en de chakra’s, koffie, thee en koekjes

Start op vrijdagochtend, 1 keer per 2 weken van 10.00-12.45; met koffie en thee. In september/oktober 2018 start er een nieuwe vrijdagochtendcursus.
Bij inschrijving graag ook jouw telefoonnummer vermelden. Dank je wel!

pic_intuitief_schilderen_1pic_intuitief_schilderen_2pic_intuitief_schilderen_4pic_intuitief_schilderen_3