Danielle chakra cursus 8
oneindige_liefde_page

Je schilderij als een portaal voor jouw dromen
De bodem voeden van jouw dromen
Je intentie zetten voor een nieuwe periode
Een nieuwe versie van jezelf
Die jouw essentie nog dieper durft te belichamen

In je dans met het leven
Jouw kleuren nog meer omarmen
Jouw kleurenpalet naar buiten durven uit te dragen
En de wereld te verrijken met jouw unieke zijn

Hoe kan jij je wortels nog dieper laten zakken
In wie jij van essentie bent
Hoe voedt jij je lichaam met de dromen die willen ontkiemen vanuit je ziel

Door bewustwording van alle smaken die zich schuilen in jou
In je lichaam
In je stem
In je handen die creëren
In je energie die je altijd zal zijn
En jou zal inspireren
Door jezelf meer te omarmen
Door te leren zijn met wat er zich ontvouwt

Geef jezelf de ruimte om te bloeien
Door expressie te geven aan jouw proces
Van zaadje tot bloem
Alles mag er zijn en gevierd worden
In de schaduw van jouw diepste beleving

Zodat wanneer de tijd rijp is
Jij mag gaan staan in het oneindige licht
En jouw dromen mogen ontkiemen
Door de reis die jouw dromen maken door je lichaam

De reis door de chakra’s
Die jou laten proeven aan alle smaken die je energie bij zich draagt

Hoe ziet de schildercursus er uit?

Cursus Intuitief Schilderen vanuit de chakra’s: 4 keer (women only)

In deze schildercursus geef je kleur aan dat wat in jou wil geëerd worden; het is een reis voor je innerlijke en spirituele ontwikkeling die je van binnen naar buiten vorm geeft. Dat doen we aan de hand van de chakra’s en de bijbehorende kleuren. Zo krijg je ook meer inzichten in wat je kunstwerken voor je kunnen betekenen; welke boodschap ze met zich mee dragen.

Je geeft je leven nieuwe kleur door op een positieve ontspannen manier door te kijken naar de mogelijkheden in je leven en de beperkende patronen die je steeds tegenkomt. Vanuit het NU. Bij welk chakra is er sprake van een disbalans en waar stroomt het. Bijvoorbeeld in je relatie(s), de liefde voor jezelf, erkennen van je persoonlijke behoeften, gaan staan voor je eigen waarheid of het stellen van grenzen. 

De chakraleer is afkomstig uit het Hindoeïsme. Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Ieder chakra is verbonden met een bepaalde kleur. Met behulp van ontspanningsoefeningen, chakra activaties en beweging maak je verbinding met de kleur en doen we een visualisatie & activiatie rondom het thema dat met het chakra verbonden is. Vervolgens krijg je een schilder of tekenopdracht die hierbij past. Zo krijg je inzicht in wat er voor jou speelt in het betreffende gebied. Het biedt je de mogelijkheid om beweging te brengen waar de energie geblokkeerd is.

We gaan genieten van schilderen vanuit jouw intuïtie, vanuit de verbinding met jezelf, jouw kern, jouw gevoelens en emoties. Alles mag er zijn. Alles mag gaan stromen en in beweging komen. We gaan vooral contact maken met je lichaam en een creatieve flow op gang brengen. Jezelf openen voor wat zich mag aandienen. 

In de vertraging zodat zich via jouw adem en mediatie een ander dieper bewustzijn mag tonen. Gevoeld mag worden. De schilderijen hoeven niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Hoeven niet te lijken op een plaatje. De beelden komen van binnenuit.

Geef kleur aan jouw bestaan, jouw fysieke en etherische lichaam en eer jezelf

We schilderen op papier en op 1 groot doek (1mtr x 2,10 mtr) dat net zo groot is als jouw lichaam en op papier met acrylverf, ecoline, inkt, oliepastels en we werken met gemengde collage- en experimentele technieken.

In iedere les bewegen we door 1 of 2 chakra’s en bijbehorende kleur. Al schilderend breng je onbewuste thema’s aan het licht, zodat je ermee aan de slag kunt. Het ermee kunnen zijn en door de lagen heen schilderen en bewegen, want ja, ik maak naast visualisaties en meditaties ook een reis met je door je lichaam heen. Bodywork op muziek: shaken, dansen, rustige zachte bewegingen, aanraken, het hoort allemaal bij mijn manier om je tot intuïtief schilderen te brengen. 

Met mijn sjamanendrum, mijn stem maar vooral ook met prachtige muziek van allerlei windstreken. Van tribal tot klassiek. Het is een innerlijke reis waarin we het leven en jouw bestaan eren en met kleur en vorm naar buiten brengen. Het schilderen met kleuren en beelden kan helend werken. Ook jouw stem zal gehoord willen worden in klank en kleur. Doe je mee?

Cursus Programma van 4 vrijdag lessen in 2024 in het Hartenhuis in Amerongen

van 10.00 – 17.00 uur

15 maart: root & sacraal chakra
22 maart: zonnevlecht en hartchakra
29 maart: keel en derde oog chakra
5 april: hogere hart & kruin chakra

Je maakt een reis door 8 chakra’s (ook al zijn er wel 13)  en je schildert door en met alle kleuren van de chakra’s.

Deelnemers: maximaal 6 personen zodat ik je persoonlijke aandacht kan geven in jouw creatieproces, dat gepaard zal gaan met een innerlijk ontwikkelingsproces

Prijs voor 4 hele lesdagen als je je inschrijft voor 14 februari is 477 euro, daarna  € 555 incl. materialen (papier, verf e.d., 1 heel groot doek van 100x210cm) voor 4 lessen, koffie, thee en koekjes. 

Lunch: Iedereen neemt iets mee voor de lunch (Pot Luck) 

Doe jij mee?