Creatieve Retraite in Portugal

oneindige_liefde_page

Stilte, verbinding, inspiratie & creativiteit
Wat laat jij van jezelf zien als je vrij bent om zelf in creatie te gaan en jouw eigenheid vorm te geven? We bieden jou tijd, stilte en ruimte om je (opnieuw) te verbinden met de bron van jouw eigenheid. Vanuit die verbinding volgt de inspiratie en geef jij op creatieve wijze expressie aan je binnenwereld en je diepste zielsverlangen.

Alma en ik organiseren voor de 5e keer een creatieve retraite in het prachtige Portugal en zoeken vrouwen die ernaar verlangen om echt eens een week te wijden aan een eigen creatief ”project”. En daarnaast te dansen, te zingen, te wandelen op het strand, te luieren, paard te rijden, te mediteren of aan yoga te doen. En dit alles vanuit verbinding met andere vrouwen.

Wanneer?
In samenwerking met verhalenverteller en dialoogbegeleider Alma Wattimena organiseer ik van 27 mei tot 3 juni 2020 een 7-daagse Creatieve Retraite op een  prachtige locatie in Portugal. Tijdens deze retraite ga je onder onze bezielende leiding aan het werk met je eigen verhaal in woord en in beeld.

Voor wie?
Voor vrouwen
* Die verlangen naar meer creativiteit in hun leven
* Die behoefte hebben aan tijd en ruimte voor zichzelf in de natuur
* Die zich willen verbinden met hun lichaam en hun creatieve energie
* Die op zoek zijn naar een leven vanuit hun ware essentie
* Die de levenskunstenaar in zichzelf willen of reeds hebben ontdekt en op zoek zijn naar een inspirerende en voedende omgeving
* Die willen leren over hoe co-creatie werkt
* Die willen ervaren om in het moment samen een creatief groepsproces te ontwerpen en te leiden vanuit improvisatie

Er is plaats voor maximaal 8 deelneemsters.

Wanneer in 2020?
27 mei tot 3 juni

Waar is de retraite?
Op een voedende en verkwikkende retraite-locatie in Portugal: Herdade da matinha  heerlijk midden in de natuur en op rij-afstand van het strand. Je overnacht in 1 van de kamers/huisjes en deelt een slaapkamer en badkamer met een van de andere vrouwen. Of je kiest voor een 1-persoonskamer.

Voorbereiding
In aanloop naar 27 mei komen we samen op een voorbereidingsdag en formuleren we ieder voor onszelf een creatieve opdracht, waar je tijdens de retraite aan wilt gaan werken.

Alma: “In mijn geval is dat een manuscript voor een boek, waaraan ik wil gaan werken. Het idee zit al heel lang in mijn hoofd en in mijn lijf. Ik zal dan ook mijn laptop en alle dummies en schriften meenemen waar ik in de loop der jaren aantekeningen in heb gemaakt.” 
Danielle: “Ik ben van plan dit jaar een serie kaarten te creëren van mijn schilderijen.  In Portugal kan ik vanuit de verbinding met de natuur en mijn eigen binnenwereld nieuwe beelden maken voor de kaarten. Ik zie voor me dat ik met acrylverf, krijt, ecoline en materiaal uit de natuur in het atelier aldaar aan de slag ga.”

Het kan ook zijn dat je graag een serie (beeld)verhalen of schetsen wil maken, ter oefening, of een format voor een training.  Of misschien wel een foto en/of videoproductie of een liedje. Of nog helemaal aan het begin: alleen maar het doen van research om te ontdekken wat er in jou ‘geboren’ wil worden.

Wat is de toegevoegde waarde van in groepsverband creëren? 
Het samenzijn, in combinatie met de opdrachten en oefeningen die we elkaar gaan aanreiken, dient om elkaar te inspireren, te spiegelen en om elkaar als oefenterrein ‘te gebruiken’. Je kunt namelijk ook van de gelegenheid gebruik maken om als co-creator (mede-ontwerper) van het programma op te treden. Hierin kunnen wij je ook coachen en begeleiden vanuit onze ervaring als trainers en docenten.
Daarnaast stimuleert de aanwezigheid van ‘anderen-in-proces’, je om in creatie te gaan en niet in een soort vrijblijvendheid of writers-block te verdwalen.

Hoe ziet het programma er uit?
Elke ochtend openen Alma en ik met een ochtendritueel:  meditatie, lichaamswerk en het zetten van een intentie voor de dag. Daarna zullen we in dialoog met elkaar afstemmen wat er die dag wil gebeuren. Als je bijvoorbeeld voelt dat je meer lichaamswerk wil doen of met paarden wilt werken, dan ben je vrij om dat te initiëren en onderzoeken we samen hoe we dat kunnen inpassen in het programma. Als je zelf opdrachten wilt begeleiden om te oefenen, dan ben je hierin van harte uitgenodigd. We hebben vervolgens de gelegenheid om te gaan schilderen, te schrijven, verhalen te vertellen, te dansen, spelen, rituelen vorm te geven… Kortom, je krijgt alle vormen aangereikt waarmee je kunt experimenteren wat voor jou werkt om uiting te geven aan wat er in jou leeft. Iedereen is in onze ogen creatief! Het gaat om het aangaan van het proces van overgave en ontvankelijkheid en het ontdekken van je authenticiteit.
Aan het einde van de dag sluiten we de dag onder onze begeleiding gezamenlijk af.

Accommodatie en catering
Je overnacht in 1 van de huisjes/kamers en kunt ervoor kiezen om een slaapkamer met een van de andere vrouwen te delen of om een eenpersoonskamer te boeken. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen in de prijs van de accommodatie.

Inzicht en support
Aan het einde van de week ga je naar huis met EN jouw creaties, EN met het inzicht en de ervaring in hoe (co-)creatieve processen zich voltrekken en onder welke voorwaarden dat het beste werkt. Waarbij de andere deelneemsters je ook na de retraite nog een steun in de rug kunnen zijn.

Programma
* ochtend-opening met meditatie en lichaamswerk
* ontbijt & me-time
* creatieve werktijd **
* lunch & relax
* creatieve werktijd
* sharing
* me-time
* diner & relax

** dansen, tekenen, schilderen, verhalen vertellen, schrijven, dichten, zingen, muziek maken, spelen, rituelen.

Er is voldoende gelegenheid om naar het strand te gaan, te zwemmen, paard te rijden, een massage te boeken of de omgeving wandelend of met de auto te verkennen. Voor degenen die dat graag willen, kunnen we gezamenlijk een excursie organiseren naar spiritueel park Quinta da Regaleira in Sintra of een krachtplaats in de buurt van Evora.

Kosten – verblijf en catering, 1-2 yogalessen, begeleiding en coördinatie door Danielle en Alma
€ 1500,- p.p. voor een 2 persoonskamer; € 6391,- p.p. voor een 1 persoonskamer:
7 overnachtingen
7 keer ontbijt
6 diners (1 x avond uit eten voor eigen kosten)

Vroegboekkorting bij opgave voor 1 januari 2020: 100 euro

Extra kosten, afhankelijk van persoonlijke behoeften

Vliegreis

6 x lunch
Materialen die je zelf meebrengt
Paardrijden
Massage
Excursies (bv Quinta da Regaleira/Evora)
Transport/huur auto (indicatie: € 100,- p.p.)

Danielle Jaspers – https://www.kunstzinnigcoachen.nl
Beeldend kunstenaar, trainer en kunstzinnig dynamisch coach
“Stilte en zelfreflectie heeft iedereen nodig om te ervaren wie je werkelijk bent. Los van alles en iedereen. Wij nemen je graag mee op een creatieve reis vanuit verbinding met je hart.”

Alma Wattimena – http://www.almawattimena.nl
Verhalenverteller, schrijver, ritueelbegeleider, trainer in dialoog, co-creatie en storytelling
“Laat je inspireren door je muzen, voeden door je bron en verkwikken in expressie. Zodat je ook weer voor anderen een bron van inspiratie en liefde kan zijn.”

Heb je interesse of wil je je direct inschrijven?
Mail of bel ons:

Alma Wattimena: 06-41854640
al@almawattimena.nl

Danielle Jaspers: 06-53867953
danielle@kunstzinnigcoachen.nl

Ja, Ik ben enthousiast en ik wil graag in contact


Met het verzenden ga je akkoord met het bewaren van de gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring. 

Bekijk de foto’s van de Creatieve Retraite 2017

Creatieve retraite PortugalCreatieve retraite Portugal