Creatieve retraites en -workshops

oneindige_liefde_page

Creatieve Weekendretraite voor vrouwen: 5-7 maart 

In 2021 bieden we wederom een lang weekend aan waarin we ons op creatieve wijze gaan onderdompelen in sisterhood! Van vrijdagmiddag 5 tot en met zondag 7 maart nemen we de tijd om ons met onze creatieve bronnen in co-creatie te verbinden. We kunnen in rust landen in ons lijf, spreken vanuit ons hart, samen in stilte zijn en onze creatieve flow volgen, waarheen het maar wil stromen.

Waarom wij dat als mens nodig hebben?
Omdat, zo ervaren wij elke keer weer, het onze wezenlijke natuur is in verbinding te zijn met onze authenticiteit. En misschien ben je deze verbinding wel een beetje kwijt geraakt, of wil je er meer van in je leven, of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat creatieviteit voor jou betekent?

De taal van mijn hart
Wij horen het elke keer na afloop van onze creatieve workshops: “Hoe integreer ik wat ik vandaag heb ervaren in mijn dagelijkse leven? En hoe kan ik temidden van alle hectiek mijn rust vinden en expressie geven aan de taal van mijn hart en mijn creatieve verlangens?”

Integratie
Onze retraite biedt je de mogelijkheid om die ogenschijnlijke uitersten juist met elkaar te integreren: in het centrum van het levendige en artistieke dorp Laren ook de landelijke rust ervaren van de boerengemeenschap die daar oorspronkelijk woonde. En terwijl je je een weekend lang laaft aan je muzen, kun je individueel ervaren hoe je ‘binnen’ met ‘buiten’, water met vuur en innerlijk met uiterlijk combineert en integreert.

Wat gaan we doen?

Vanuit een warm, gezellig en artistiek huiselijke ingerichte locatie in The Livingroom Yoga in Laren (Noord Holland) gaan we samen op verhaal komen, ons creatief uitdrukken, ontladen in dans en stemexpressie en gaan we ons opladen op de krachtplekken die Laren zo rijk is. Ontbijt, lunch en diner worden verzorgd door Holy Basil.

Programma

Bij aanvang maken we het definitieve programma en thema bekend. Globaal ziet het er als volgt uit:

Vrijdag 5 maart
17.00 aankomst (met thee/koffie/lekkers) en inchecken in kamer
18.00 kennismaking & toelichting programma
18.15 verhaal ter inleiding op het thema
18.30 diner
20.00 creatie sessie
22.00 vrije tijd

Zaterdag 6 maart
08.00 yoga en meditatie- 90 min
09.30 ontbijt
10.00 creatie sessie
13.00 lunch
13.45 vrije tijd
14.30 creatie sessie
17.30 vrije tijd
19.30 diner
21.30 vrije tijd

Zondag 7 maart
08.00 lichaamswerk en meditatie-60 min
09.00 ontbijt
10.00 creatie sessie
13.00 lunch
14.00 vrije tijd
14.45 uitchecken
15.00 buitenprogramma
17.00 afsluitingsritueel

Doe je ook mee? Er is plaats voor maximaal 10 personen.
Je kunt je onderaan de pagina aanmelden of mailen naar danielle@kunstzinnigcoachen.nl

Data en tijden: vrijdag 5 maart 17.00 tot zondag 7 maart 17.00

Locatie: The Livingroom Yoga in Laren (N-H)
Verblijf: Volpension met vegetarisch biologische keuken Holy Basil
Tarief: € 575,- incl. 21% BTW (particulier); € 575,- excl. 21% BTW (zakelijk); boek je voor 1 december 2020 dan ontvang je 50euro korting!
Kamers: 2 persoonskamers 
Minimaal aantal deelnemers: 6 personen
Maximaal aantal deelnemers: 
10 personen

Je bent van harte welkom. Namaste, Danielle, Linda en Alma

*Over Alma Wattimena – Verhalenverteller, schrijver en ritueelbegeleider
“Laat je inspireren door je muzen, voeden door je bron en verkwikken in expressie. Zodat je ook weer voor anderen een bron van inspiratie en liefde kan zijn.”
Meer over Alma

*Over Linda van Wilsum – Coach in creatief stem- en lichaamswerk
“Na stilte brengt muziek en dans je heel dichtbij het onzegbare. Laat je verleiden door de trilling in jouw eigen wijze lijf, zodat jouw creatieve energie kan gaan stromen.
Geef jezelf de ruimte, het is je geboorterecht.”
Meer over Linda

Ja, ik doe mee


  Met het verzenden ga je akkoord met het bewaren van de gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring. 

  Creatieve vrouwen cirkel

  Deze workshop gaat over liefde geven en ontvangen; bewust durven leven vanuit je hart en vanuit liefde voor jezelf. Uit je hoofd gaan en in verbinding komen met je hart, liefde, medeleven, hartstocht, vervulling, acceptatie, evenwicht en innerlijke vrede.

  Helaas raken we tijdens onze levensreis de verbinding met ons hart nog wel eens kwijt en raken we verstrikt in ongezonde patronen waardoor we niet in volle vrijheid kunnen leven. Angsten, pijn en beperkende overtuigingen die zijn ingegeven door boodschappen uit het verleden (doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, dat gaat je toch niet lukken, kun je dan echt helemaal niks) staan je levensvreugde in de weg.

  Ben je daar gevoelig voor, dan raak je ook nog eens makkelijk de regie over je eigen leven kwijt. Dan is het handig om jezelf goed te kennen en te weten wat goed voor je is, wat jouw behoeften zijn en waar jouw hart naar verlangt, zodat je werkelijk ten volle en met plezier kunt leven en/of werken.

  In deze creatieve vrouwencirkel met een groep van 7-14 vrouwen ontdek je via verbinding met je lichaam en het op creatieve wijze uiting geven aan je gevoel, wat goed voor je is, wat jouw behoeften zijn en waar jouw hart naar verlangt. Wat heeft je hart je te vertellen als je echt luistert?
  Jezelf volledig accepteren in wie je bent en de waarheid in en over jezelf ontdekken is dus eigenlijk waar deze workshop over gaat. De vrouwen zijn als spiegels voor elkaar.

  In onze Creatieve Vrouwencirkel nodigen we jou en jouw muzen uit om je uit te drukken in de taal van jouw hart. Hierbij kun je je laven aan de inspiratie van andere vrouwen, die net als jij, zich geroepen voelen om te vieren dat ze vrouw zijn. Schilderen, dansen, schrijven, verhalen, muziek…ontdek via verschillende vormen van expressie jouw eigen creatieve potentieel.

  Waarom speciaal gericht op vrouwen? Het wordt ons vaak gevraagd. Het is niet omdat we niet graag ook met onze broeders creëren. Integendeel. Het is juist bedoeld om ons op te laden met elkaar, als ‘sisters in the sisterhood’. Om vervolgens weer te kunnen uitreiken en uitdelen naar de wereld: onze geliefden, partners, familie, vrienden, kinderen.

  En dat opladen in vrouwengezelschap, dat is voor ons vrouwen soms ook spannend. Waarom dat is, is heel interessant om voor jezelf te onderzoeken. Onze ervaring is, dat als je door die weerstand heengaat, er een oceaan aan liefde op je ligt te wachten. Een warm bad, waarin je gedragen wordt door een oeroude kracht die in ons allemaal huist. Zo liefdevol, zo veilig en zo geaard.

  En die ervaring wensen wij iedereen toe, jong en oud

  Hoe ziet de workshop er uit?

  Om 10.30 uur is er koffie en thee met iets lekkers en ontmoeten we elkaar. In een inspirerende en rustgevende omgeving mag je vandaag op speelse wijze uitdrukking geven aan iets van jou dat zichtbaar mag worden. Door een meditatie en ontspanningsoefeningen, kom je dichter bij je gevoel en laat je al snel je hart spreken i.p.v je hoofd. Wij maken daarbij gebruik van rustgevende muziek die je in je hart kan raken.
  Je gaat vandaag op zoek naar de taal van jouw hart; wat wil jouw hart jou vertellen? Hoe lief heb jij jezelf? Waar stroomt jouw hart van over? Waar wordt jij blij van? Koester jezelf en de magie van het leven tijdens deze dag. Ontdek jouw krachtbron in tijden van tegenslag en ervaar hoe je hier creatief mee om kan gaan.

  Luisteren naar je hart en daar kunstzinnig vorm aan geven is helend voor ons allemaal. Energetisch los je in het kunstzinnig werken al van alles in jezelf op; je geeft uiting aan wat zich binnen in je leeft. Met verf, krijt, klei, potloden, verhalen, gedichten, dans, muziek en stemgebruik ga je aan de slag en maakt elke deelneemster een werkstuk van de Taal van haar Hart. Een kunstwerk dat richting geeft aan jouw verlangen en een rol mag gaan spelen in jouw dagelijks leven. Je kunt het thuis ophangen/neerzetten en je er elke dag mee verbinden. Als een reminder van hoe jij het pad van de liefde wilt volgen.

  Deze workshop wordt wisselend geleid door een van ons. Danielle zal de workshop leiden. Alma en Linda* nemen ook deel aan de cirkel en brengen spontaan hun talenten in. Zo vormen we met de deelneemsters een groep van 7 tot ongeveer 14 vrouwen.

  Tussendoor lunchen we en kun je als je wilt even buiten wandelen.

  Van 16.00 tot 17 uur ronden we de workshop af door met elkaar te kijken naar de kunstwerken die zijn ontstaan en delen we de processen. Natuurlijk ben je vrij om daar in iets persoonlijks te delen.

  Data 2020:

  Workshop: vrijdag 31 januari

  Tijd: 10.30-17.00 uur
  Kosten: 75 euro incl, materialen, koffie, thee, soep