oneindige_liefde_pageKlik hier om door te gaan naar de informatie over deze week bij Tribu del Alma van 12 -19 mei en van 17-23 juni

Hoe ziet de schildercursus er uit?

Cursus Intuitief Schilderen vanuit de chakra’s: 4 keer
Genieten van schilderen vanuit jouw intuïtie, vanuit de verbinding met jezelf, jouw kern, jouw gevoelens en emoties. Alles mag er zijn. We gaan vooral contact maken met je lichaam en het spelende kind in jezelf ont-dekken en een creatieve flow op gang brengen. Jezelf openen voor wat zich mag aandienen. De schilderijen hoeven niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Hoeven niet te lijken op een plaatje. De beelden komen van binnenuit.

In deze schildercursus geef je kleur aan dat wat in jou wil geeerd worden; het is een reis voor je innerlijke ontwikkeling die je van binnen naar buiten vorm geeft. Je geeft je leven nieuwe kleur door op een positieve ontspannen manier door te kijken naar de mogelijkheden in je leven en de beperkende patronen die je steeds tegenkomt. Vanuit het NU. Bijvoorbeeld in je relatie(s), je persoonlijke behoeften of het stellen van grenzen. Dat doen we aan de hand van de chakra’s en de bijbehorende kleuren. Zo krijg je ook meer inzichten in wat je kunstwerken voor je kunnen betekenen; welke boodschap ze met zich mee dragen.

De chakraleer is afkomstig uit het Hindoeïsme. Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Ieder chakra is verbonden met een bepaalde kleur. Met behulp van ontspanningsoefeningen en beweging maak je verbinding met de kleur en doen we een visualisatie rondom het thema dat met het chakra verbonden is. Vervolgens krijg je een schilder of tekenopdracht die hierbij past. Zo krijg je inzicht in wat er voor jou speelt in het betreffende gebied. Het biedt je de mogelijkheid om beweging te brengen waar de energie geblokkeerd is.

We tekenen & schilderen op 1 groot doek van 60×80 cm en op papier met acrylverf, ecoline, inkt, oliepastels, softpastels, aquarelkleurpotloden en we werken met gemengde collage- en experimentele technieken.

Geef kleur aan jouw bestaan en eer jezelf

In iedere les bewegen we door 1 of 2 chakra’s en bijbehorende kleuren. Al schilderend breng je onbewuste thema’s aan het licht, zodat je ermee aan de slag kunt. Het ermee kunnen zijn en door de lagen heen schilderen en bewegen, want ja, ik maak naast visualisaties en meditaties ook een reis met je door je lichaam heen. Bodywork op muziek: shaken, dansen, rustige zachte bewegingen, aanraken, het hoort allemaal bij mijn manier om je tot intuïtief schilderen te brengen. Met mijn sjamanendrum, mijn stem maar vooral ook met prachtige muziek van allerlei windstreken. Van tribal tot klassiek. Soms lijkt het wel op een ritueel of een ceremonie waarin we het leven en jouw bestaan eren met kleur en vorm. Het schilderen met kleuren en beelden kan helend werken. Ook jouw stem zal gehoord willen worden in klank en kleur. Doe je mee?