oneindige_liefde_pageKlik hier om door te gaan naar de informatie over de schildercursussen en artist in residence weken en healing art retreatsdie ik geef bij Tribu del Alma van 16 – 23 februari, 25 februari – 3 maart en 24- 30  juni 2024

Ben jij er klaar voor om alle kleuren van je ziel te belichamen op doek?

Cursus Intuitief Schilderen; geef kleur en vorm aan jouw binnenwereld in Andalusië

Geef kleur en vorm aan jouw binnenwereld 

Je zielsgevoel volgen en je innerlijke wijsheid en vrijheid toe vertrouwen aan het schildersdoek

In deze tijd van grote transformatie die op aarde plaatsvindt, wordt de roep van de ziel om je zielenpad te volgen steeds luider. Toch reageren we maar al te vaak vanuit ego en angst en houden we ons vast aan wat we al kennen, wat vertrouwd voelt en veilig. Ik geloof er in dat we daar echt van los mogen komen en oefen elke dag om vanuit liefde naar mezelf en mijn angsten te kijken. Mezelf omarmen in alles wat ik ervaar. Als ik dat doe wil er zo veel van wat zelfs onbewust nog in mijn schaduw ligt opgeslagen naar het licht komen. Er heelt nog meer als ik het dan ook kan delen en nog meer als ik er ook kleur en vorm aan weet te geven en mee ga schilderen. Dat gun ik iedereen.

Sinds 2011 geef ik schildervakanties in Zuid Frankrijk en vanaf 2023 geef ik deze weken ook hier op onze eigen plek in Spanje. Daar kleur en vorm aan geven is voor mij een groot cadeau dat ik al meer dan 20 jaar doe en graag doorgeef aan anderen.
De vrijheid die daarmee gepaard gaat voel ik tot in mijn kern. In deze week zullen we meditaties en lichaamswerk combineren met schilderen en daardoor nog meer verbinden met de natuur en je lijf.

Vol passie en afstemming leer ik je jouw creatieve levenstroom te stimuleren of weer te vinden. Te spelen en te genieten van het spel met kleur en verf. Vanuit verbinding met je lijf en je gevoel. Door te werken met je lichaam raak je geaard en kom je makkelijker in de flow. Dit is daarom geen gewone schildervakantie. Deze schilderweek maakt echt iets in je los; er komt een innerlijk proces in beweging. Je maakt contact met je hart en verlangens waar je je misschien niet eens bewust van was. Zie je dat zitten, dan ben je aan het goede adres. Wil je daar ver weg van blijven….. dan is dit niks voor jou!

In de lessen en oefeningen komen de volgende thema’s aan de orde:

 • Je intuitie volgen
 • Luisteren naar de roep van je ziel
 • Landen in je lijf
 • Contact met de natuurelementen
 • Zelfzorg & Zelfliefde
 • Dans je vrij
 • Een reis door de chakra’s

Via meditaties, stilte, beweging, dans, contact met de natuur en muziek creëer je jouw eigen authentieke kunstwerk. Vanuit contact met je intuïtie en jouw creatieve bron. Elke dag schilderen 5-6 uur en zijn we ook bezig met meditaties, geleide visualisaties, dans en andere lichaamsgerichte oefeningen. Daarnaast genieten we van de rust op deze heerlijke stille krachtplek midden in de natuur.

Ademcoaching
Aanvullend in het programma zijn 2 ademsessies die gegeven worden door ademcoach Mireille de Haas, zodat je nog dieper kunt zakken in je lijf en stukken uit het verleden die je niet meer dienen kunt los laten. Vorig jaar heb ik haar voor het eerst uitgenodigd in de week intuitief schilderen en dit had zo’n helend en bevrijdend effect op de deelnemers dat ik haar wederom heb gevraagd om 2 ademsessies te geven. Vanuit het onderbewuste komt er van alles aan de oppervlakte waaraan je direct in het schilderen uiting aan kunt geven. Magisch is het.

Concept Dagprogramma

 • 08.30 – 09.00 uur: Meditatie&lichaamswerk
 • 09.00 – 10.00 uur: Ontbijt
 • 10.00 – 13.00 uur: Intuitief schilderen
 • 13.00 – 14.00 uur: Lunch
 • 14.30 – 17.00 uur: Intuitef schilderen
 • 17.00 – 20.00 uur: Me time
 • 20.00 – 21.30 uur: Diner

N.B. we hebben ook een dag om de omgeving te verkennen

Intuitief schilderen

Laat je hart leidend zijn en voel welke kant het op wil bewegen. Het intuitief schilderen vanuit meditatie en beweging staat voorop. Danielle geeft geleide visualisaties vanuit het veld van oneindige mogelijkheden. Ze daagt je uit om helemaal vrij te komen van oordeel. Los van je patronen, je hoofd die vind dat je op een bepaalde manier moet schilderen, dat het op een bepaalde manier er uit moet zien.

Dans en andere lichaamsgerichte oefeningen helpen je ook bij het contact maken met de vrije stroom in jou waar alles kan en mag. Net als de ademcoaching van Mireille.

De reis is het doel! Intuitief schilderen is een manier van schilderen waarbij je het eindresultaat los laat. Je gaat je verbinden met jezelf in het nu. Je verbinden met je creatieve bron. Het veld van oneindige mogelijkheden en die dienen zich aan op moment dat je alles wat je ego wilt los laat. Je doorbreekt je patronen. Je wordt steeds liever voor jezelf en heelt door het schilderen ook oude pijn.

Je gaat weer spelen en genieten als een kind. Met verf, vorm en kleur. Met je handen, kwasten en paletmes of ………….. wat jij ook maar ziet als jouw materialen. Je gaat je steeds vrijer voelen en je vleugels uitslaan. De healing art retreat vind plaats in Finca Pura Vida

 

 


RE-BIRTHING

Het werd een heel proces. Het schilderij dat ik ben gestart hier op het filmpje. Uiteindelijk is het geworden zoals hier naast. Een schilderij over mijn eigen geboorteproces, in de baarmoeder van mijn moeder. Mijn moeder wond helend en uiteindelijk uitmondend in mijn eigen baarmoeder.