Sinds 2011 geef ik schildervakanties in Zuid Frankrijk; het gaat om intuitief schilderen. Voor mij zijn deze schilderweken een groot cadeau; op een magische plek midden in de natuur, waar het bijna altijd mooi weer is mag ik mijn ‘ding’ doen. Dan stroomt het en ben ik dolgelukkig!
De volgende schildervakanties in Frankrijk vinden plaats van
22 – 29 juni en 29 juni – 6 juli 2019; en in het najaar in tussen half en eind september

Schilderweek: en week voor jezelf en jouw creatieve proces

Heb je zin in een creatieve vakantie voor jezelf in de prachtige Franse Haute Provence, de Drome? Wil je genieten van de natuur, inspirerende schilderworkshops, ontspanning, intuïtie, passie voor kleur en bewustwording? Gun jezelf dan een bijzondere schildervakantie in Lachau, in een gastvrije omgeving met gezellige mensen, lekker gezond eten en omringd door prachtige natuur. Ik geef deze week vol rust, inspiratie, beweging en creativiteit in van het huis van Anne Jonkers: villa le reve. Anne is gastvrouw. Daarnaast wordt de groep verzorgd door twee Nederlandse kokkinnen, die de hele week de heerlijkste ontbijtjes, lunches en diners verzorgen, zodat jij optimaal kunt genieten van het ‘zijn’ en in creatie kunt gaan.

De creatieve vakantie bestaat uit diverse workshops schilderen, intuïtief en vrij schilderen aan de hand van een thema, ontspanningsoefeningen, visualisaties, lekker eten en goede gesprekken. Als je wilt regelen we ook heerlijke massages voor je om ook fysiek weer tot ontspanning te komen.
Elke dag is er 5 uur tijd om te schilderen en word je door Danielle begeleid. Er is buiten het programma om, voldoende ruimte om te doen waar je zin in hebt: wandelen, fietsen, zwemmen, fotograferen of liever met een glaasje wijn luieren in de zon?

Intuïtief schilderen en bewustwording

Het intuïtief schilderen staat voorop, daarnaast is er ruimte om van alles te leren over verschillende technieken en materialen. Bij intuïtief schilderen gaat het om het proces van loskomen van het denken, in beweging komen van binnenuit, in contact met je lijf en uit je hoofd. Daardoor kom je dichter bij jezelf en kun je zonder na te denken over hoe het moet of hoort, spelen met verf en kleur. Je mag weer spelen en genieten als een kind en verdwijnen in het moment! Met kwasten, je handen, paletmes, alles met wat er voor handen is en je wilt gebruiken. Verkennen en ontdekken, daar gaat het om! Heerlijk buiten in de natuur.

In het vrije werken sta je de creatieve stroom in jezelf toe. Het gaat hierbij niet om artistiek zijn maar om authentiek zijn. Loslaten is het toverwoord. Jezelf uitdagen en de ruimte geven om het niet goed te hoeven doen. Het eens anders te doen. Patronen doorbreken die je niet meer dienen. Je vleugels uitslaan en de vrijheid voelen. Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen waarbij het niet gaat over het eindresultaat. In feite werk je op een bezinnende, kunstzinnige en creatieve manier aan het grootste kunstwerk dat er is: Jij als genietend mens!

Het met elkaar delen van inzichten en ervaringen zonder oordelen is voor de week van groot belang. De bespreking van het eindresultaat en de kleuren kunnen je veel leren over jezelf. Natuurlijk bepaal jij zelf hoe diep je in wilt gaan op de persoonlijke processen die je tegen komt.

De workshops zijn geschikt voor iedereen. Ervaring met schilderen is niet noodzakelijk.
De lunch en de diners hebben we gezamenlijk. Van het ontbijt kun je genieten op je eigen moment.

Het programma ziet er ongeveer zo uit:
Dag 1: ontvangst vanaf 16.30 met welkomstdrankje. Kennismaken, praktische en organisatorische afspraken. Gezamenlijk diner.

Dag 2: schilderdag 1 van 9.30-12.30 uur, lunch, 16.30-18.30 schilderen
Dag 3: schilderdag 2 van 9.30-12.30 uur, lunch, 16.30-18.30 schilderen
Dag 4: schilderdag 3 van 9.30-12.30 uur, lunch, 16.30-18.30 schilderen
Dag 5: vrije dag (diverse excursies mogelijk)
Dag 6: schilderdag 4 van 9.30-12.30 uur, lunch, 16.30-18.30 schilderen
Dag 7: schilderdag 5 van 9.30-12.30 uur, lunch, 16.30-18.30 tentoonstelling en afsluiting
Dag 8: ontbijt, afscheid en vertrek.

Waar:vakantiehuis Le Reve in Lachau in de Franse Haute Provence/De Drome.

Data schildervakantie 2019: je kunt kiezen uit
22 – 29 juni
29 juni – 6 juli
eind september, data nader te bepalen

Voor wie: mensen die graag op kunstzinnige wijze werken aan persoonlijke groei en gewoon lekker willen genieten van schilderen, rust en de natuur. Ervaring is niet nodig! De groep bestaat meestal uit 8-11 personen.

Kosten: € 850 p.p. bij gebruik van een tweepersoonskamer, bij gebruik van een eenpersoonskamer is het 125 euro meer. Dit is incl. de schildercursus, alle materialen, logies en alle dagen ontbijt, koffie, thee, 6 dagen diner en 5 dagen lunch en borrelhapjes. Woensdag is de vrije dag voor de koks en ben je zelf ook vrij om op pad te gaan. Ergens lekker te lunchen en te dineren in een pittoresque dorpje in de buurt. Meestal gaan we met zijn allen op pad, maar voel je vrij om je eigen weg te gaan. Zo zie je ook wat van de prachtige omgeving.
We hebben een aantal eenpersoonskamers en meerdere tweepersoonskamers; voor meer informatie over de kamers en de locatie van Villa le Reve kun je me altijd mailen.

N.B. twee kokkinnen uit Nederland zullen heerlijk gezond voor ons koken en houden rekening met jouw dieetwensen!

De prijs is exclusief reiskosten.

Vervoer is op eigen gelegenheid. We willen graag meedenken en adviseren. Zelf ga ik met de auto om alle spullen voor de deelnemers mee heen en terug te nemen. Met de auto is het vanuit midden Nederland 11-12 uur rijden. Dat kun je met een aantal doen of je kunt vliegen. De meeste mensen die vliegen reizen vanaf Eindhoven met Ryanair of met Transavia vanuit Amsterdam naar Marseille. Daarvandaan neem je de bus tot aan Sisteron voor 22 euro en dan word je door een van ons daar opgehaald tegen een redelijke vergoeding. Natuurlijk kun je ook een auto huren op het vliegveld. Vaak doen deelnemers dat samen en wordt het nog betaalbaarder.

Ja, Ik ben enthousiast en ik wil graag in contact
 


Met het verzenden ga je akkoord met het bewaren van de gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring. 

Enkele ervaringen van deelnemers:

“Mijn ervaring tijdens de schildervakantie heeft me geholpen om wat minder bang voor afwijzing te zijn, omdat ik er steeds een klein beetje meer op vertrouw, dat over een laag altijd weer een andere laag kan. Net als bij het schilderen. Het helpt me mezelf uit te drukken, ipv dingen binnen te houden. Het geeft ruimte aan mijn leven. Op zich wist ik wel dat dat kon, maar dat was meer vanuit mijn hoofd. Mijn ervaring met het schilderen in Frankrijk heeft me er op een andere manier bewustzijn aan gegeven.

En zo kan ik ook makkelijker en weer met plezier thuis schilderen. Als er per ongeluk iets moois verdwijnt, dan weet ik dat het nog wel in het schilderij zit. Ik kan me soms lekker uitleven in het moment, en maakt niet uit wat ik doe, want ik kan er toch weer overheen! Ik kan nu weer meer genieten van het proces, en ben wat minder bezig met een eventueel eindresultaat.
Het schilderen is dus een mooie parallel met m’n leven!” Ingrid

“De vrijheid dat je niet elk aangeboden moment hoeft te schilderen als je dat niet wilt is fijn en schept ruimte. Jouw persoonlijke aandacht bij het bespreken van dat wat je hebt gemaakt is geduldig, betrokken en verhelderend. Ik vond jouw uitleg over de schildertechnieken verhelderend en het smaakt naar meer. Jouw openingen ‘s ochtends, het stil zitten met ogen gesloten, gericht op de zon, waren heftig, heftig heerlijk. Het heeft mij weer een stap verder gebracht.” Mirjam

“Nu ik nog niet zo intensief kan sporten als dat ik deed, kan ik in het schilderen mijn energie kwijt. Ik word er rustig van; mijn hoofd zit daarna minder vol. Bij het intuitief schilderen hoeft het niets specifieks voor te stellen en bestaat er geen mooi of lelijk, geen goed of fout en dat is voor mij heel fijn. Ik leer hierdoor dat het niet elke dag een 10 hoeft te zijn, een off-day mag er ook zijn. Hoe moeilijk soms. Zonder donker geen licht.” Mireille

“Wat een week… zo vol, zo veel, zo rustig, zo mooi, zo indrukwekkend, zo ….Een mooie reis naar Lachau en een mooie reis in mezelf. Fijn dat je me hierin zo richting kon geven. De keuren en het materiaal hebben me verrast en gestimuleerd. Je openingen waren treffend en inspireerden. Ik was werkelijk verbaasd dat de beelden die in mijn hoofd ontstonden via mijn handen op papier of doek kwamen te staan. Dank voor deze prachtige reis. Het smaakt naar meer.” Mirjam

“Een mooi vervolg op wat ik gedaan heb bij jou. Fijn om mijn eigen pad te kunnen volgen, soms onder jouw begeleiding, soms op mezelf, in alle vrijheid. Het geeft mij rust om mijn innerlijk proces op papier vorm te geven. Dank voor een mooie week.” Corry

“Heel pijnlijk was letterlijk de start. Angstig ging de week van start, wegens allerlei vooroordelen in mijn hoofd. Blij ben ik dat ik gebleven ben, want de mensen en hun true colors waren adembenemend mooi. Mooi was de begeleiding in mijn eerste kleurrijke penseelstreken van jou. Kon moeilijk beter!” Marc

“Alles wat ik had gehoopt, had voorgesteld was er. Ging veel te snel. Kijk uit naar de volgende keer!” Lizzy

“Het was voor mij een grandioze week, vol creativiteit. Ook bedankt voor de verhalen die je hebt aangehoord van mij. Ik wens je alle goeds en hopelijk tot ziens.” Hans

“Ik heb genoten van je vanzelfsprekende leiderschap deze week. Ook je coachende stijl heeft mij geïnspireerd in mijn proces naar los laten en vrij zijn. Dank daarvoor en ik hoop zeker tot ziens.” Dick

“Gevoed door jouw meditaties, muziek en vertrouwen. Geraakt door mijn eigen gevoelens, aangeraakt door jouw liefde. Gestimuleerd door je tips en je vragen. Gesteund door ons gesprek de laatste dag, zal ik deze week koesteren op mijn creatieve, scheppende pad, wat voor mij open ligt. Dank voor het begin van mijn transformatie.” Janine

Wil je nog meer weten of wil je gewoon wat meer achtergrond informatie, bel me dan gerust 06-53867953. Je kunt ook altijd komen kennis maken en de fotoboeken komen bekijken van de afgelopen jaren.

Bekijk foto’s schilderweek Lachau | juni 2015
Bekijk foto’s schilderweek Lachau | juni 2014
Bekijk foto’s van de schilderweek in Lachau | september 2013

Bekijk foto’s van de schilderweek in Lachau | september 2017

pic_kunstzinnig_dynamisch_coachen_frankrijk_5pic_kunstzinnig_dynamisch_coachen_frankrijk_7pic_kunstzinnig_dynamisch_coachen_frankrijk_1pic_kunstzinnig_dynamisch_coachen_frankrijk_6