kunstzinnig dynamisch coachen voor bedrijven kunstzinnig dynamisch coachen voor bedrijven kunstzinnig dynamisch coachen voor bedrijven kunstzinnig dynamisch coachen bedrijven kunstzinnig dynamisch coachen bedrijven dynamisch kunstzinnig coachen voor bedrijven

Werk vanuit je hart

oneindige_liefde_pageVoor teams en individuen van bedrijven en organisaties geef ik coaching sessies, kunstzinnige workshops en trainingen. Mijn ervaring ligt vooral in de gezondheidszorg en de communicatiewereld. Stressreductie, energie en inspiratie krijgen van je werk, bewustwording, zingeving, bezieling en betere communicatie zijn thema’s die vaak terugkeren.

 • Cursus of trainingen van 4 dagen: leiderschap, energie, plezier en inspiratie in de gezondheidszorg: informatie op aanvraag
 • Intervisie voor huisartsen: communicatie op de werkvloer vanuit zelfbewustzijn en verbinding.
 • Stressreductie workshop voor elk bedrijf: rust, ruimte en tijd voor reflectie aan de hand van kunstzinnige opdrachten, yoga en mindfulness/rebalancing.
 • Communicatie is een kunst: een must voor elk bedrijf; goede communicatie.

Tevens geef ik coaching en intervisie voor huisartsen met dezelfde thema’s. Mijn interesse voor en betrokkenheid bij de gezondheidszorg is gevoed door mijn man, Felix van der Wissel, hij is een ondernemende huisarts, waardoor ik al 20 jaar veel mee krijg van de transities in de zorg.

Intervisie voor huisartsen – huisartsenpraktijken

Werkdruk en werkplezier gaan hand in hand. Een goede balans tussen deze twee is van essentieel belang. Voor zowel de praktijkvoering als voor het eigen welzijn. De intervisie sessies die ik geef gaan uit van de zoektocht naar deze balans. Ik leg de focus op bewustwording van je eigen handelen, de effecten daarvan op jouw welbevinden en de effecten daarvan op anderen.
Bewustwording kan ontstaan door rust en ruimte te creëren. Door stil te staan, te ontspannen, in creatie te gaan, te reflecteren, uit te wisselen en weer in beweging te komen. Ik ga uit van een holistische benadering (lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden). Voor de intervisie sessies maak ik gebruik van muziek, ontspanningsoefeningen en creatieve opdrachten zoals tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, rollenspellen en communicatie oefeningen. Hierdoor ontstaat verbinding tussen je hoofd, je hart en je handen. In mijn ogen een belangrijk onderdeel bij ontwikkelingsprocessen. Hierbij gaat het niet om het resultaat van een mooie creatie maar om het proces!

Bij intervisie komen de volgende aspecten aan de orde:

 • Ontspanningsoefeningen
 • Bewustwording van het effect voor jezelf
 • Bewustwording van het effect van jouw handelen op de ander en het effect van het handelen van de ander op jou zelf
 • Bewuste en onbewuste non-verbale communicatie
 • Omgaan met grenzen
 • Vertaling naar de dagenlijkse praktijkvoering.

De sessie duurt 2,5-3 uur en kan plaats vinden op een avond of middag. We starten met een schilder- en een communicatie opdracht. In stilte. Iedereen heeft een eigen opdracht. Jullie ontmoeten elkaar al schilderend. Op muziek. Tussendoor volgen bewustwordingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Nadien bespreken we het proces en het resultaat. Ik let op lichaamshouding, non-verbale communicatie, patronen, samenwerking etc.

De intervisie geef ik bij voorkeur in mijn praktijk & atelier in Ommeren. Deze aanpak leent zich ook voor andere processen die binnen de huisartsenpraktijk spelen. Ook kan het zijn dat er nadien behoefte is aan verdieping op individuele basis of op groepsniveau. Beiden zijn mogelijk. We kunnen zelfs kijken naar een jaarplan zodat jullie alle intervisie sessies inhoudelijk op elkaar laten aansluiten en het voor een heel jaar geregeld hebben. Als jullie daar behoefte aan hebben kan ik daar natuurlijk inhoud aan geven.

Ik werk op meerdere locaties: een prachtige plek in de betuwe met een atelier in een gemoderniseerde boerderij, een verbouwde hooiberg, heel sfeervol en rustig. Een grote tuin om lekker buiten te werken. En in Medisch Centrum Vathorst geef ik kennismakingsessies en intervisie avonden. Creatieve retraites in la douce France en op locatie die bedrijven in samenspraak kiezen.

“De meeste mensen kunnen niet meer fantaseren. Daarom ontgaat hun veel, want het is belangrijk en heilzaam om ook over onbegrijpelijke dingen te spreken.” C.G.Jung

Overzicht Workshops, trainingen en cursussen

 • Intervisie ‘geneeskunst’
 • Leiderschap, energie, plezier & inspiratie
 • Stressreductie
 • Communicatie is een kunst

Voor een offerte of meer informatie, neem vooral contact met me op.

pc_kunstzinnig_dynamisch_coachen_bedrijven_1pc_kunstzinnig_dynamisch_coachen_bedrijven_2pc_kunstzinnig_dynamisch_coachen_bedrijven_3

© 2018 | Danielle Jaspers | Praktijk voor kunstzinnig coachen
Website gemaakt door Web Girl