schilderweek Frankrijk

oneindige_liefde_page
ArtIST IN RESIDENCE in zuid frankrijk

Voor kunstenaars, schrijvers, muzikanten en andere creatievelingen die nu eindelijk eens zelf een week aan de slag willen met hun creatie proces, nieuwe boek of serie schilderijen!

Herken je dat? Dat je er thuis niet aan toekomt, door allerlei zaken die ogenschijnlijk belangrijker zijn dan jouw creaties? Zoals: 

  • je andere baan
  • de zorg voor de kinderen
  • mantelzorg 
  • je hebt geen ruimte in je agenda
  • je hebt geen energie

een week voor jezelf en jouw creatieve proces

De eerste artist in residence in Frankrijk vindt plaats van 15-22 juni 2024

Welke reden het ook is. Het maakt niet uit. Het is nu blijkbaar tijd om voor jezelf te kiezen en jouw creatie proces aan te gaan in de prachtige Franse Haute Provence, de Drome.

Ik gun mezelf en jou deze week vol rust, inspiratie, beweging en creativiteit in van het huis van Anne Jonkers: villa le reve.

Er is plek voor maximaal 10 creatievelingen die zichzelf kunnen dragen en aanzetten. De groep wordt  verzorgd door twee Nederlandse kokkinnen, die de hele week de heerlijkste ontbijtjes, lunches en diners verzorgen, zodat jij optimaal kunt genieten van het ‘zijn’ en in creatie kunt gaan.

EEN WELDAAD VOOR VOOR JE LICHAAM & JE GEEST
JE MAG THUIS KOMEN BIJ JEZELF IN
ALLE KLEUREN DIE ER IN JE LEVEN

 

Verborgen dromen komen uit!

Stel je voor dat je een hele week in creatie kunt. Voor je nieuwe productlijn, je nieuwe boek, een nieuwe serie schilderijen of een muziekstuk. Heerlijk. Alle tijd en ruimte want je wordt de hele dag door verzorgd met heerlijk eten. Je hoeft je daar dus niet druk om te maken.

Met een mooie groep gelijkgestemden gaan we in creatie. Je draagt jezelf en jouw creatie proces.

Elke ochtend starten we om 8.30 met yoga, meditatie en lichaamswerk. We zetten onze intentie en daarna gaan we lekker ontbijten. De dag is verder aan jou om zelf in te vullen. Aan het einde van de dag houden we met de talking stick een sharing. Je kunt vanuit jezelf delen waar je uithangt in je proces. Er wordt naar elkaar geluisterd zonder oordeel en zonder op elkaar te reageren.

Verder is er ruimte om te doen waar we zin in hebben. Zwemmen, wandelen, zingen, lol maken….. de tijd is aan ons.

Waarom organiseer ik een artist in residence?

Al sinds 2011 organiseer ik schilderweken intuitief schilderen in Frankrijk, creatieve retraites in Portugal en in Spanje en sinds vorig jaar merkt ik dat ik tijdens die weken zo veel inspiratie voel dat ik zelf ook wil schilderen. Niet alleen maar kijken hoe andere in creatie gaan maar mee doen. Me niet altijd bezig houden met het proces van anderen maar ook zelf de diepte in gaan. Ik ben dat experiment aan gegaan het afgelopen jaar op onze eigen plek in Andalusië en dat is zo goed bevallen dat ik dit vaker wil gaan doen. Ook in Frankrijk. Op de plek waar ik dus al jaren kom en al mijn spullen liggen zodat we die kunnen gebruiken met zijn allen. 

Ik geef dus geen les, ik ben net als jullie zelf met mijn eigen creaties bezig. Heerlijk. En dus ook heerlijk om met anderen te delen en elkaar naar een hoger bewustzijn hier in te tillen. We inspireren elkaar. We delen kennis en maken samen van alles tastbaar wat in de energie al in ons hele wezen aanwezig was voor we op artist in residence gingen.

Doe je mee?

De kosten bedragen 888 euro/1088 euro

❤ 7 overnachtingen
❤ 3 keer per dag heerlijk gezond eten
❤ alle non-alcoholische drankjes
❤ 7 morning rituals: meditaties, lichaamswerk en sharings
❤ wandeling in stilte
❤ gebruik van alle materialen (kwasten, paletmessen, waterbakken, ezels, platen, meditatiekussen)
 
Exlusief: reiskosten, verf, papier, doeken, of wat je verder nodig hebt voor jouw creaties, muziekinstrumenten, alcohol, 1 keer lunch op de dag van de markt (woensdag)

DE REIS IS HET DOEL

De reis is het doel. Het gaat om het spel dat je aangaat. In feite werk je op een bezinnende, kunstzinnige en creatieve manier aan het grootste kunstwerk dat er is: Jij als genietend mens!

Elke ochtend starten we met geleide meditaties en  beweging. Dit zorgt er voor dat je al in een andere staat van bewustzijn komt. Pas daarna gaan we ontbijten en ga je zelf aan de slag.

Het met elkaar delen van inzichten en ervaringen zonder oordelen is voor de week van groot belang. Het mooiste is om elkaar positief te inspireren en kennis te delen. 

Ik vraag je om open te staan voor het samen zijn in een groep en met een open blik naar elkaar te kunnen kijken. Tevens is het van belang dat je jezelf emotioneel, mentaal en creatief kunt dragen. Een ieder van ons is een spiegel voor de ander. We geven geen ongevraagde oordelen over elkaars creaties. Er is plek voor 10-12 personen (inclusief Danielle).

Het programma van de artist in residence week ziet er ongeveer zo uit:
Dag 1: ontvangst vanaf 16.30 met welkomstdrankje. Kennismaken, praktische en organisatorische afspraken. Gezamenlijk diner.

Dag 2: 8.30-9.15 ochtend meditatie, lichaamswerk, sharing 9.30 ontbijt, 13.30 lunch, 19.30 diner
Dag 3: 8.30-9.15 ochtend meditatie, lichaamswerk, sharing 9.30 ontbijt, 13.30 lunch, 19.30 diner
Dag 4: 8.30-9.15 ochtend meditatie, lichaamswerk, sharing 9.30 ontbijt, 13.30 lunch, 19.30 diner
Dag 5: op pad (diverse excursies mogelijk)
Dag 6: 8.30-9.15 ochtend meditatie, lichaamswerk, sharing 9. 30 ontbijt, 13.30 lunch, 19.30 diner
Dag 7: 8.30-9.15 ochtend meditatie, lichaamswerk, sharing 9. 30 ontbijt, 13.30 lunch, 16.30-18.30 finissage, 19.30 diner
Dag 8: ontbijt, afscheid en vertrek voor 10 uur.

Waar: vakantiehuis Le Reve in Lachau in de Franse Haute Provence/De Drome. 

Villa Le Reve ligt op 95 minuten  uur rijden vanaf airport Marseille.
1140 km vanaf Utrecht.
Vaak rijden mensen er naar toe en rijden ze met elkaar mee. Ik maak een app groep aan en dan kan iedereen contacten.
 
Je kunt ook met de bus vanaf het airport en een deel met een taxi voor als je geen auto wilt huren.
 

Aankomst: 15 juni vanaf 16 uur
Vertrek: 22 juni voor 10 uur

INVESTERING IN JEZELF
De kosten zijn 888 euro incl. organisatie, logies op een 2-persoonskamer (200 euro meer op een 1-persoonskamer) en alle dagen ontbijt, koffie, thee, 7 dagen diner en 5 dagen lunch en borrelhapjes.

De prijs is exclusief reiskosten, verzekering, materialen en alcohol. Plus 1 keer lunch buiten de deur. 

Woensdag is de vrije dag voor de koks en ben je zelf ook vrij om op pad te gaan. Ergens lekker te lunchen en te dineren in een pittoresque dorpje in de buurt. Meestal gaan we met zijn allen op pad, maar voel je vrij om je eigen weg te gaan. Zo zie je ook wat van de prachtige omgeving.

We hebben drie 1-persoonskamers en meerdere 2-persoonskamers; voor meer informatie over de kamers en de locatie van Villa le Reve kun je me altijd mailen.

N.B. Er wordt heerlijk gezond voor ons gekookt 

Vervoer is op eigen gelegenheid. We willen graag meedenken en adviseren. Met de auto is het vanuit midden Nederland 11-12 uur rijden. Dat kun je met een aantal doen (ik kan je helpen met carpool groepjes samen te stellen).

Of je kunt vliegen op Mareille. Daarvandaan neem je de bus tot aan Sisteron  en dan word je door een taxi opgehaald tegen een redelijke vergoeding. Natuurlijk kun je ook een auto huren op het vliegveld. Vaak doen deelnemers dat samen en wordt het nog betaalbaarder.

Enkele ervaringen van deelnemers met Danielle:

“Mijn ervaring tijdens de schildervakantie heeft me geholpen om wat minder bang voor afwijzing te zijn, omdat ik er steeds een klein beetje meer op vertrouw, dat over een laag altijd weer een andere laag kan. Net als bij het schilderen. Het helpt me mezelf uit te drukken, ipv dingen binnen te houden. Het geeft ruimte aan mijn leven. Op zich wist ik wel dat dat kon, maar dat was meer vanuit mijn hoofd. Mijn ervaring met het schilderen in Frankrijk heeft me er op een andere manier bewustzijn aan gegeven.

En zo kan ik ook makkelijker en weer met plezier thuis schilderen. Als er per ongeluk iets moois verdwijnt, dan weet ik dat het nog wel in het schilderij zit. Ik kan me soms lekker uitleven in het moment, en maakt niet uit wat ik doe, want ik kan er toch weer overheen! Ik kan nu weer meer genieten van het proces, en ben wat minder bezig met een eventueel eindresultaat.
Het schilderen is dus een mooie parallel met m’n leven!” Ingrid

“De vrijheid dat je niet elk aangeboden moment hoeft te schilderen als je dat niet wilt is fijn en schept ruimte. Jouw persoonlijke aandacht bij het bespreken van dat wat je hebt gemaakt is geduldig, betrokken en verhelderend. Ik vond jouw uitleg over de schildertechnieken verhelderend en het smaakt naar meer. Jouw openingen ‘s ochtends, het stil zitten met ogen gesloten, gericht op de zon, waren heftig, heftig heerlijk. Het heeft mij weer een stap verder gebracht.” Mirjam

“Nu ik nog niet zo intensief kan sporten als dat ik deed, kan ik in het schilderen mijn energie kwijt. Ik word er rustig van; mijn hoofd zit daarna minder vol. Bij het intuitief schilderen hoeft het niets specifieks voor te stellen en bestaat er geen mooi of lelijk, geen goed of fout en dat is voor mij heel fijn. Ik leer hierdoor dat het niet elke dag een 10 hoeft te zijn, een off-day mag er ook zijn. Hoe moeilijk soms. Zonder donker geen licht.” Mireille

“Wat een week… zo vol, zo veel, zo rustig, zo mooi, zo indrukwekkend, zo ….Een mooie reis naar Lachau en een mooie reis in mezelf. Fijn dat je me hierin zo richting kon geven. De keuren en het materiaal hebben me verrast en gestimuleerd. Je openingen waren treffend en inspireerden. Ik was werkelijk verbaasd dat de beelden die in mijn hoofd ontstonden via mijn handen op papier of doek kwamen te staan. Dank voor deze prachtige reis. Het smaakt naar meer.” Mirjam

“Een mooi vervolg op wat ik gedaan heb bij jou. Fijn om mijn eigen pad te kunnen volgen, soms onder jouw begeleiding, soms op mezelf, in alle vrijheid. Het geeft mij rust om mijn innerlijk proces op papier vorm te geven. Dank voor een mooie week.” Corry

“Heel pijnlijk was letterlijk de start. Angstig ging de week van start, wegens allerlei vooroordelen in mijn hoofd. Blij ben ik dat ik gebleven ben, want de mensen en hun true colors waren adembenemend mooi. Mooi was de begeleiding in mijn eerste kleurrijke penseelstreken van jou. Kon moeilijk beter!” Marc

“Alles wat ik had gehoopt, had voorgesteld was er. Ging veel te snel. Kijk uit naar de volgende keer!” Lizzy

“Het was voor mij een grandioze week, vol creativiteit. Ook bedankt voor de verhalen die je hebt aangehoord van mij. Ik wens je alle goeds en hopelijk tot ziens.” Hans

“Ik heb genoten van je vanzelfsprekende leiderschap deze week. Ook je coachende stijl heeft mij geïnspireerd in mijn proces naar los laten en vrij zijn. Dank daarvoor en ik hoop zeker tot ziens.” Dick

“Gevoed door jouw meditaties, muziek en vertrouwen. Geraakt door mijn eigen gevoelens, aangeraakt door jouw liefde. Gestimuleerd door je tips en je vragen. Gesteund door ons gesprek de laatste dag, zal ik deze week koesteren op mijn creatieve, scheppende pad, wat voor mij open ligt. Dank voor het begin van mijn transformatie.” Janine

Wil je nog meer weten of wil je gewoon wat meer achtergrond informatie, bel me dan gerust 06-53867953. Liefs, Danielle