oneindige_liefde_pageBij intuïtief schilderen gaat het om het proces van vrij schilderen van binnen uit; los komen van het denken, van hoe het hoort en rust vinden in je hoofd. Daardoor kom je dichter bij jezelf en kun je zonder na te denken over hoe het moet of hoort, spelen met verf en kleur. Je mag weer spelen en genieten als een kind en verdwijnen in het moment! Met kwasten, je handen, paletmes, alles met wat er voor handen is en je wilt gebruiken. Verkennen en ontdekken, daar gaat het om! Heerlijk buiten in de tuin van mijn gemoderniseerde boerderij in de Betuwe of in mijn sfeervolle atelier.

In het vrije werken sta je de creatieve stroom in jezelf toe. Het gaat hierbij niet om artistiek zijn maar om authentiek zijn. Loslaten is het toverwoord. Jezelf de ruimte geven om het niet goed te hoeven doen. Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen waarbij het niet gaat over het eindresultaat. In feite werk je op een bezinnende, kunstzinnige en creatieve manier aan het grootste kunstwerk dat er is: Jij als genietend mens!

De workshops geef ik van 10.30-17 uur en zijn geschikt om kennis te maken met schilderen vanuit je intuïtie; elke keer steek ik in vanuit een ander thema. Soms voeg ik ook beweging toe en dan met name vrij dansen. Je kunt ook een cursus intuïtief schilderen volgen ter verdieping. Deze is 12 september 2018 weer gestart.

Hoe ziet de workshop er uit?

Om 10.30 uur is er koffie en thee met iets lekkers en maken we kort kennis met elkaar. Ik geef een demonstratie van diverse schildertechnieken en laat zien hoe makkelijk het eigenlijk is om te schilderen, zodra je jezelf toestaat gewoon plezier te maken in het ont-dekken en het spelen met acrylverf.
Dan geef ik je een korte ontspanningsoefening om even helemaal bij jezelf te komen, je dagelijkse zorgen en beslommeringen los te laten en in het nu te komen. Soms gebruik ik daarbij ook mooie rustgevende muziek. Vanuit die ontspanning ga jij aan de slag met kwast, paletmes, spons en niet te vergeten … je handen.
Zij voeren je mee. Zij laten zien wat in jou leeft. Je staat stil bij wat er is en geeft daar in vorm en kleur expressie aan. Op schildersdoek van 50×50 of 50x70cm.

Tussendoor lunchen we samen van de pot luck maaltijd* (ik maak zowieso altijd vegetarische soep) en kun je als je wilt even buiten wandelen. In de middag maak je een tweede schilderij vanuit een thema dat zich die dag vanzelf bij jou aandient. Daar hoef je niets voor te doen. Alleen vertrouwen te hebben in dat het er zal zijn.

Van 16.30 tot 17 uur ronden we de workshop af door met elkaar te kijken naar de kunstwerken die zijn ontstaan en delen we de processen. Natuurlijk ben je vrij om daar in iets persoonlijks te delen.

Data najaar 2018- winter 2019:

Vrijdag 16 november 10.30-17.00 uur
Vrijdag 7 december 10.30-17.00 uur
Vrijdag 28 december 10.30-17.00 uur met dans**
Vrijdag 25 januari 10.30-17.00 uur
Vrijdag 1 februari 10.30-17.00 uur met dans**
Vrijdag 22 maart 10.30-17.00 uur
Vrijdag 19 april 10.30-17.00 uur (Goede Vrijdag)

Kosten: 80 euro p.p. voor een hele dag incl. btw, alle materialen, acrylverf, 360 grams acrylverf papier, schildersdoek 50x70cm, koffie, thee, heerlijke homemade vegetarische soep.

Je kunt ook een eigen datum kiezen als je tenminste 6 deelnemers bij elkaar hebt. Dan kun je kiezen tussen een workshop van 3 uur (40 euro p.p. incl. acrylverf, papier, koffie, thee, lekkers of 46 euro incl. verf, doek 50x70cm, koffie, thee, lekkers) of 6 uur (80 euro p.p.). Incl. acrylverf, acrylverfpapier en doek 50x70cm, koffie, thee, iets lekkers en homemade vegetarische soep.

* pot luck maaltijd voor de lunch: een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer of groep deelnemers eten meebrengt (vaak zelf bereid maar dat is geen noodzaak!) en dat deelt met alle andere aanwezige gasten. Leuk om van elkaars eten te genieten en onze creativiteit te delen.

** Een vrije vrijdag vol kleur, vrijheid, DANS en schilderen. We starten met kennismaking en een demonstratie. Daarna volgt een diepe ontspanningsoefening van waaruit we in beweging gaan in vrij dansen op mooie muziek zoals van Peia, Kareem Raïhani, Peruquois, Sudha, Praful, Deva Premal and Miten, Fatoumata Diawara, Ayub Ogada, Oliver Mutukutzi, India Arie, Jai Jagdeesh e.d. Dan geef je expressie aan wat jouw lichaam te vertellen heeft en ga je onder begeleiding van de muziek intuïtief schilderen. Je geeft je over aan je gevoelens en al wat is en wil ontstaan. Laag over laag ontstaat jouw eigen schilderdans op doek. Extra kosten 10 euro p.p. als je op groot doek van 70x100cm wilt.
Ik heb er nu al zin in!

Ja, Ik doe mee
 


Met het verzenden ga je akkoord met het bewaren van de gegevens zoals beschreven in de privacyverklaring. 

Hoe ziet de cursus er uit?

Cursus Intuitief Schilderen & Creatieve Flow: 8 keer
Genieten van schilderen vanuit jouw intuïtie, vanuit de verbinding met jezelf, jouw kern, jouw gevoelens en emoties. Alles mag er zijn. Niets moet, alles mag. We gaan vooral het spelende kind in jezelf ont-dekken en een creatieve flow op gang brengen. Jezelf openen voor wat zich mag aandienen. De schilderijen hoeven niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Hoeven niet te lijken op een plaatje. De beelden komen van binnenuit.

In deze cursus ontdek je ook wat kleuren in je leven kunnen betekenen. Je geeft je leven nieuwe kleur door op een vrolijke ontspannen manier steeds een basisthema centraal te stellen, bijvoorbeeld je relatie(s), je persoonlijke behoeften of het stellen van grenzen. Dat doen we aan de hand van de chakra’s en de bijbehorende kleuren. Zo krijg je ook meer inzichten in wat je kunstwerken voor je kunnen betekenen; welke boodschap ze met zich mee dragen.

De chakraleer is afkomstig uit het Hindoeïsme. Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Ieder chakra is verbonden met een bepaalde kleur. Met behulp van ontspanningsoefeningen maak je verbinding met de kleur en doen we een visualisatie rondom het thema dat met het chakra verbonden is. Vervolgens krijg je een schilder of tekenopdracht die hierbij past. Zo krijg je inzicht in wat er voor jou speelt in het betreffende gebied. Het biedt je de mogelijkheid om beweging te brengen waar de energie geblokkeerd is.

We tekenen & schilderen op papier met waterverf, ecoline, acrylverf, oliepastels, softpastels, aquarelkleurpotloden en we werken met gemengde collage- en experimentele technieken. Wil je op schildersdoek, dan is dat apart te koop, of je kunt het zelf meebrengen.

De eerste keer is een ontmoeting en iedere workshop staat een chakra-kleur centraal. Al schilderend breng je onbewuste thema’s aan het licht, zodat je ermee aan de slag kunt. Het werken met kleuren en beelden kan helend werken.

Cursus Programma van 8 lessen start weer op 12 september 2018:

Les 1: 12/9 Het wortel of basischakra – De kleur is rood
Les 2: 26/9 Het navelchakra – De kleur is oranje
Les 3: 10/10 Het zonnevlechtchakra – De kleur is geel
Les 4: 24/10 Het hartchakra – De kleur is groen
Les 5: 7/11 Het keelchakra – De kleur is blauw
Les 6: 5/12 Het voorhoofdchakra of derde oog – De kleur is koningsblauw
Les 7: 19/12 Het kruinchakra – De kleur is violet
Les 8: 9/1/2019 Alle chakra’s – Langs alle kleuren & Afsluiting

Deelnemers: 6-9 personen
Prijs: € 285,- voor 8 lessen incl. materialen (papier, verf e.d., wil je op doek schilderen dan dien je dat extra te betalen of mee te brengen), informatie over de kleuren en de chakra’s, koffie, thee en koekjes

Start op woensdagochtend, 1 keer per 2 weken van 10.00-12.45; met koffie en thee. In maart start er een nieuwe woensdagochtendcursus.
Bij inschrijving graag ook jouw telefoonnummer vermelden. Dank je wel!

pic_intuitief_schilderen_1pic_intuitief_schilderen_2pic_intuitief_schilderen_4pic_intuitief_schilderen_3