oneindige_liefde_pageBij intuïtief schilderen gaat het om het proces van vrij schilderen van binnen uit; los komen van het denken, van hoe het hoort en rust vinden in je hoofd. Daardoor kom je dichter bij jezelf en kun je als het ware gaan spelen met verf en kleur. Je mag weer genieten als een kind en verdwijnen in het moment!

Met kwasten, je handen, paletmes, alles met wat er voor handen is en je wilt gebruiken. Verkennen en ontdekken, daar gaat het om! Heerlijk in mijn atelier of buiten in de tuin.

IEDEREEN HEEFT EEN CREATIEVE BRON

In het vrije werken sta je de creatieve stroom in jezelf toe. Het gaat hierbij niet om artistiek zijn maar om authentiek zijn. Loslaten is het toverwoord. Jezelf de ruimte geven om het niet goed te hoeven doen.

Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen waarbij het niet gaat over het eindresultaat. De reis is het doel. Durven kleur bekennen en ont-dekken. Daar gaat het om.

De workshops geef ik van 10.00-17.00 uur en zijn geschikt voor iedereen die wil schilderen vanuit intuïtie; elke keer steek ik in vanuit een ander thema. Ik stem me af op de energie in de groep. Soms voeg ik ook beweging toe en dan met name vrij dansen of oefeningen om jouw lichaamsbewustzijn te verhogen. 

Je kunt ook een hele cursus intuïtief schilderen volgen ter verdieping.

HOE ZIET DE SCHILDERWORKSHOP ER UIT?

Om 10.00 uur kom je binnen en is er koffie en thee met iets lekkers en maken we kort kennis met elkaar. Ik geef een demonstratie van diverse schildertechnieken en laat zien hoe makkelijk het eigenlijk is om te schilderen, zodra je jezelf toestaat gewoon plezier te maken in het ont-dekken en het spelen met acrylverf.
Dan geef ik je een geleide visualisatie. Bijna altijd gebruik ik daarbij ook mooie rustgevende muziek. Tegenwoordig voeg ik er af en toe een cacao ceremonie aan toe waardoor jouw hart zich nog verder kan openen voor dat wat zich wil aandienen (check daarvoor de data als je dat graag wilt ervaren).

Je landt in je lijf en komt in een andere bewustzijnslaag. Vanuit die ontspanning ga jij aan de slag met kwast, paletmes, spons en niet te vergeten …….. je handen.
Zij voeren je mee. Zij laten zien wat in jou leeft. Je staat stil bij wat er is en geeft daar in vorm en kleur expressie aan. Op schildersdoek van 50x60cm/50x70cm.

Tussendoor eten we samen van de zelf meegebrachte potluck lunch. Ik maak soep. 

Afhankelijk van het seizoen/het weer eten we gezellig samen binnen/buiten. Als je wilt kun je nog een korte wandeling in de prachtige omgeving maken. In de middag ga je verder met je schilderij of maak je een tweede schilderij vanuit een thema dat zich die dag vanzelf bij jou aandient. Daar hoef je niets voor te doen. Alleen vertrouwen te hebben in dat het er zal zijn.

Rond 16.30 uur ruimen we op en daarna ronden we de workshop af door met elkaar te kijken naar de kunstwerken die zijn ontstaan en delen we de processen. Natuurlijk ben je vrij om daar in iets persoonlijks te delen. Graag zelfs.

Nieuwe data 2024:

Workshop intuitief schilderen: van 10.00-17.00 uur, (90 euro pp zonder cacao, 99 euro met cacao) maximaal 7 personen in Amerongen.

Zondag 17 maart

Zaterdag 6 april met 1,5 uur yoga vooraf (130euro) 

Vrijdag 12 april (met cacao ceremonie, optioneel)

Kosten: 90 euro p.p./99 (incl. cacao) voor een hele dag incl. btw, alle materialen, acrylverf, 360 grams acrylverf papier, schildersdoek 50x70cm, koffie, thee. 

Vrijdag 15, 22, 29 maart en 5 april nieuwe cursus intuitief schilderen vanuit de chakra’s (4 hele vrijdagen voor 555 euro)

Een workshop vol kleur, vrijheid, cacao-ceremonie en schilderen. We starten met kennismaking en een demonstratie. Daarna volgt de cacao ceremonie, wat je hart verder zal openen en een diepe ontspanningsoefening van waaruit we in beweging gaan schilderen op mooie muziek zoals van Peia, Kareem Raïhani, Peruquois, Sudha, Praful, Deva Premal and Miten, Fatoumata Diawara, Ayub Ogada, Oliver Mutukutzi, India Arie, Jai Jagdeesh e.d. Dan geef je expressie aan wat jouw lichaam te vertellen heeft en ga je onder begeleiding van de muziek intuïtief schilderen. Je geeft je over aan je gevoelens en al wat is en wil ontstaan. Laag over laag ontstaat jouw eigen inner freedom op doek.

De cacao ceremonie: wij werken met pure cacao uit Peru. Wij hebben verschillende soorten cacao die zijn gemengd met andere helende bloemen en kruiden. Door de cacao blokken te verkruimelen en samen te voegen met havermelk en een beetje honing maken we de cacao tot een drinkbare substantie (een soort pure chocomelk).

De cacao wordt beschouwd als een heilige plant die je hart kan doen openen. Daarom hoort hier een ritueel bij om de heilige werking te eren.  Een cacao ceremonie is bestaat uit 4 delen: Een voorbereidingsritueel waarbij wij in de cacao op een meditatieve wijze intenties influisteren voor die dag, tijdens de preparatie van de cacao Het eren van de cacao in een geleide meditatie Waarna je jouw eigen intentie zet voor die dag en influistert in jouw kopje cacao Het drinken van de cacao en ervaren wat het in jouw lichaam opent Danielle; “Wat het bij mij wel eens heeft gewekt is het gevoel dat mijn hart zich opent, een verzachting in mijn lichaam waardoor ik meer durf te voelen en dus ook meer bewust werd van sensaties in mijn lijf. Ik voel ook vaak dat mijn lichaam er mee wil bewegen en mijn adem zich verdiept. Mijn keel chakra opent zich meer. Deze sensaties voelen voor mij heel fijn. Hoe het voor jou zal voelen kan ik niet voor jou invullen.”

GEEF KLEUR AAN DE VERANDERING die je wilt aangaan in jezelf!

Geloof jij ook dat de verandering in de wereld begint bij jezelf? Niet wijzen naar een ander maar voelen wat je zelf kunt betekenen om jouw goud aan de wereld te schenken? Oké, eerst aan je zelf natuurlijk anders loop je leeg.

Ben je bereid om contact te maken met je ware potentieel en daar kleur en vorm aan te geven? Zodat jouw schilderij een energieveld wordt waar je dagelijks aan kunt opladen als je er weer naar kijkt of contact mee maakt? Voor mij werkt het zo! Wil je dat ook ervaren?

Je kunt ook een eigen datum kiezen als je tenminste 6 deelnemers bij elkaar hebt. Dan kun je kiezen tussen een workshop van 3 uur (57 euro p.p. incl. acrylverf, papier, koffie, thee, lekkers of 68 euro incl. verf, doek 50x60cm, koffie, thee, lekkers) of 7 uur (90 euro p.p.). Incl. acrylverf, acrylverfpapier en doek 50x60cm, koffie, thee, iets lekkers. Voor de lunch neemt een ieder iets mee.
Tegen extra kosten regel ik met alle plezier catering voor de lunch als je met een groep komt.